خواص ماهی

فواید ماهی,ماهی چه ویتامینی دارد

آیا می دانید ماهی چه ویتامینی دارد؟

ماهی منبع فوق العاده ای از پروتئین با کیفیت بالا هست. علاوه بر این، مزایای بی شماری از جمله محافظت از بینایی و تندرستی سلامت روان در سنین پیری دارد. همچنین تهیه ماهی آسان هست، بنابراین می توانید امروز آن را به رژیم غذایی خود افزایش کنید.

خواص ماهی:

ماهی سرشار از مواد مغذی مهم

ماهی مملو از مواد مغذی بسیاری هست که اکثر مردم بدون آن هستند. این حاوی پروتئین با کیفیت بالا، ید، و ویتامین ها و مواد معدنی مختلف هست.

گونه های چرب بعضی اوقات سالم ترین ها محسوب می شوند. به این دلیل که ماهی های چرب از جمله ماهی آزاد، ماهی قزل آلا، ساردین، ​​ماهی پیکر و ماهی خال مخالی از نظر مواد مغذی دارای چربی بیشتر هستند.

این حاوی ویتامین D، ماده مغذی محلول در چربی هست که بسیاری از افراد بدون آن هستند.

ماهی های چرب همچنین دارای اسیدهای چرب امگا 3 هستند که برای عملکرد مطلوب بدن و مغز خیلی مهم هستند و به تندی با کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها ارتباط دارند.

برای تأمین نیازهای شما به امگا 3، خوردن ماهی های چرب دست‌کم 1 یا 2 بار در هفته توصیه می شود. اگر وگان (گیاهخوار) هستید، مکمل های امگا 3 ساخته شده از ریز جلبک ها را انتخاب کنید.

فواید ماهی,ماهی چه ویتامینی دارد

کاهش خطر حمله قلبی و مغزی از خاصیت ماهی می باشد

ممکن هست خطر حمله قلبی و مغزی را کاهش دهد

حملات قلبی و مغزی 2 دلیل شایع در مرگ زودرس در جهان هست.

ماهی یکی از سالم ترین غذاهایی هست که می توانید بخورید. سعی کنید هفته ای 1 وعده ماهی مصرف کنید.

بسیاری از مطالعات نشان می دهد افرادی که به طور منظم ماهی می خورند کمتر در معرض حمله قلبی، سکته مغزی و مرگ ناشی از بیماری قلبی قرار می گیرند.

محققان بر این باورند که انواع ماهی های چرب به دلیل داشتن اسید چرب امگا 3 برای سلامت قلب خیلی مفیدتر هستند.

حاوی مواد مغذی مهم در طول رشد هستند

اسیدهای چرب امگا 3 برای رشد و نمو ضروری هست.

دوکوزاهگزانوئیک اسید چربی امگا 3 (DHA) به ویژه برای رشد مغز و چشم مهم هست.

به همین دلیل، اغلب توصیه می شود که زنان باردار و شیرده به اندازه کافی اسیدهای چرب امگا 3 مصرف کنند.

با این حال، برخی از ماهی ها سرشار از جیوه هستند که با مشکلات رشد مغز مرتبط هست.

بیشتر بخوانید:  خواص و مضرات مصرف تربچه

بنابراین، زنان باردار تنها باید ماهی هایی با جیوه کم مشابه ماهی قزل آلا، ساردین و بیش از 12 اونس (340 گرم) در هفته بخورند.

آنها همچنین باید از خوردن ماهی خام و نپخته خودداری کنند زیرا ممکن هست حاوی میکروارگانیسم هایی باشد که می تواند به جنین صدمه برساند.

ممکن هست سلامت مغز را تقویت کند

عملکرد مغز شما اغلب با افزایش سن کاهش می یابد. در حالی که کاهش خفیف ذهنی طبیعی هست، بیماری های جدی تخریب عصبانی مشابه بیماری آلزایمر هم وجود دارد.

بسیاری از مطالعات مشاهده ای نشان می دهد که افرادی که ماهی بیشتری می خورند، کاهش فکری کندتری دارند.

همچنین مطالعات نشان می دهد که افرادی که هر هفته ماهی می خورند دارای ماده خاکستری بیشتری (بافت اصلی عملکرد مغز شما) در اقبال هایی از مغز هستند که احساسات و حافظه را تنظیم می کنند.

ماهی چه خاصیتی دارد,ماهى

از فواید ماهی می توان به پیشگیری و درمان افسردگی اشاره کرد

ممکن هست به پیشگیری و درمان افسردگی کمک کند

افسردگی 1 بیماری روحی رایج هست.

کمبود روحیه، اندوه، کاهش انرژی و از بین رفتن علاقه به زندگی و تلاش ها مشخص می شود.

اگرچه تقریباً به اندازه بیماری قلبی یا چاقی مورد گفت‌وگو قرار نگرفته هست، در حال حاضر افسردگی یکی از بزرگترین مشکلات سلامتی در جهان هست.

مطالعات نشان داده هست که افرادی که به طور منظم ماهی می خورند کمتر گرفتار افسردگی می شوند.

همچنین چندین آزمایش کنترل شده نشان می دهد که اسیدهای چرب امگا 3 ممکن هست با افسردگی مقابله کرده و به طور قابل توجهی اثربخشی داروهای مخالف افسردگی را افزایش دهند.

ماهی و اسیدهای چرب امگا 3 نیز ممکن هست به سایر شرایط روحی مشابه اختلال 2 قطبی کمک کنند.

منابع غذایی مناسب ویتامین D

ویتامین D مشابه هورمون استروئیدی در بدن شما عمل می کند – و 41.6٪ از جمعیت ایالات متحده با کمبود یا کمبود آن مواجه هستند.

ماهی و فرآورده های ماهی از بهترین منابع غذایی ویتامین D هستند. ماهی های چرب مشابه ماهی آزاد و شاه ماهی حاوی بالاترین مقدار هستند.

1 وعده 4 اونس (113 گرم) بسته ماهی قزل آلا پخته شده در حدود 100٪ از مقدار توصیه شده ویتامین D.

برخی روغن های ماهی مشابه روغن کبد ماهی نیز دارای ویتامین D خیلی بالایی هستند و بیش از 200٪ بها روزانه (DV) را در 1 قاشق غذاخوری (15 میلی لیتر) تأمین می کنند.

بیشتر بخوانید:  خواص و موارد مصرف کمبزه

اگر زیاد خورشید نمی گیرید و به طور منظم ماهی های چرب نمی خورید ، ممکن هست بخواهید 1 مکمل ویتامین D مصرف کنید.

ممکن هست خطر ابتلا به بیماری های خود ایمنی را کاهش دهد

بیماری های خود ایمنی مشابه دیابت نوع 1 زمانی اتفاق می افتد که سیستم ایمنی بدن شما به اشتباه به بافت های سالم بدن حمله کرده و آنها را از بین ببرد.

چندین مطالعه ارتباط امگا 3 یا روغن ماهی با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 1 در کودکان و همچنین نوعی دیابت خود ایمنی در بزرگسالان را نشان می دهد.

اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامین D موجود در ماهی و روغن ماهی ممکن هست مسئول این امر باشند.

برخی از متخصصان معتقدند که ممکن هست مصرف ماهی خطر آرتریت روماتوئید و مولتیپل اسکلروزیس را نیز کاهش دهد.

ممکن هست از بروز آسم در کودکان پیشگیری کند

آسم 1 بیماری شایع هست که با التهاب مزمن مجاری تنفسی مشخص می شود.

مطالعات نشان می دهد که مصرف منظم ماهی با 24٪ کاهش خطر ابتلا به آسم در کودکان ارتباط دارد، اما هیچ اثر قابل توجهی در بزرگسالان مشاهده نشده هست.

ماهی آهن دارد,آیا ماهی آهن دارد

دوستی با خواص ماهی

ممکن هست در سنین پیری از بینایی شما محافظت کند

تخریب ماکولای چشم وابسته به سن (AMD) دلیل اصلی اختلال بینایی و کوری هست که بیشتر افراد مسن را درگیر می کند.

برخی شواهد نشان می دهد که ماهی و اسیدهای چرب امگا 3 ممکن هست در مساوی این بیماری محافظت کنند.

در 1 مطالعه ، مصرف منظم ماهی با 42٪ کاهش خطر AMD در زنان ارتباط داشت.

مطالعه دیگری نشان داد که خوردن ماهی چرب 1 بار در هفته با 53٪ کاهش خطر AMD (“مرطوب”) عروق عصبانی مرتبط هست.

ماهی ممکن هست کیفیت خواب را تندرستی بخشد

اختلالات خواب در سراسر جهان به طرز باورنکردنی رایج شده هست.

افزایش قرار گرفتن در معرض نور آبی ممکن هست نقشی داشته باشد، اما برخی از محققان معتقدند که کمبود ویتامین D نیز ممکن هست در این امر دخیل باشد.

در 1 مطالعه 6 ماهه در 95 مرد میانسال، 1 وعده غذایی با  ماهی سالمون 3 بار در هفته منجر به تندرستی خواب و عملکرد روزانه شد.

محققان فرض زدند که این امر ناشی از محتوای ویتامین D هست.

خوشمزه و آسان تهیه می شود

ماهی خوشمزه هست و به آسودگی آماده می شود.

به همین دلیل، ترکیب آن در رژیم غذایی باید نسبتاً آسان باشد. خوردن ماهی 1 یا 2 بار در هفته برای استفاده از فواید آن کافی تلقی می شود.

بیشتر بخوانید:  فرنچ پرس چیست؟ و نحوه استفاده از فرنچ پرس

در صورت امکان، ماهی های وحشی و دریایی را به جای پرورشی انتخاب کنید. ماهی های وحشی امگا 3 بیشتری دارند و احتمال آلودگی آنها به آلاینده های مضر کمتر هست.

ماهی قزل آلا را می توان به صورت پخته ، سرخ شده ، شور یا جوشانده تهیه کرد.

ماهی چه ویتامینی دارد,خاصیت ماهی

ماهی چه خاصیتی دارد؟

آیا ماهی آهن دارد؟

ماهی يكی از منابع خوب آهن هست و آهن در خونسازی و همچنين در حفظ مقاومت بدن در مساوی ميكروب ها نقش داشتن مهمی به عهده دارد. آهن موجود در ماهي به گونه‌اي هست كه جذب آن در دستگاه گوارش آسان بوده و به خوبی در بدن به مصرف می رسد. علاوه بر آن آهن موجود در ماهی، جذب آهن منابع گياهی را هم افزايش می دهد بنابراين نقش داشتن مهمی ‌در پيشگيری از كم خونی ناشی از تنگدستی آهن به عهده دارد.

ماهی حاوی مقدار قابل توجهی ويتامين های گروه “B” در تنظيم فعاليت سلول های عصبانی و در نتيجه در سلامت سيستم عصبانی و نيز در سلامت پوست تاثير دارند. همچنين بعضی از انواع ويتامين های گروه “B”در خون سازي نيز مؤثرند. بنابراين با مصرف ماهی می توانيم به سلامت اعصاب، شادابی، طراوت پوست و پيشگيری از كم خونی كمک كنيم.

ویتامین A موجود در ماهی

برخی از ماهی ها حاوی ویتامین A یا رتینول می باشند. این ویتامین محلول در چربی معمولا به صورت محلول در روغن هایی درون گوشت ماهی یافت می شود، همچنین مکمل های روغن ماهی نیز منبعی غنی از این ویتامین را برای بدن فراهم می کنند.

براساس انستیتوی لینوس پاولینگ در ایالات متحده، 1 قاشق غذاخوری از روغن کبد ماهی کاد حاوی بها روزانه کامل این ویتامین هست. ماهی سالمون نیز در افزایش ویتامین A دریافتی تاثیر دارد.

مصرف مقدار کافی از این ویتامین برای حفظ سلامت بسیاری از بافت ها مهم هست، زیرا کمبود ویتامین A می تواند سبب خشکی، پوسته پوسته شدن پوست، نابینایی و نقص ایمنی شود. مصرف ماهی چرب یا روغن ماهی می تواند در پیشگیری از این کمبود و پشتیبانی از سلامت افراد مفید باشد.

 

مطلب پیشنهادی

خواص شاهی

شاهي (تره تيزک) از خانواده چليپاييان با نام علمي Lepidium sativum مي باشد. شاهي گياه …